Truca'ns al 977 760 166

La nova central de biomassa d'Alcover, un projecte pioner

La nova central de biomassa d’Alcover, un projecte pioner

Alcover és el primer municipi del Camp de Tarragona que comptarà l’any 2020 amb una central de biomassa.

Aquest dimarts 15 de gener, s’ha signat el conveni amb la Diputació de Tarragona per a l’inici de les obres per instal·lar calderes del projecte ‘Xarxa de Calor de Proximitat’, que també aglutina els municipis de Gandesa, el Montmell, Horta de Sant Joan, la Fatarella, la Sénia, Rasquera, Tivissa i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Enguany, s’iniciarà la licitació de les obres perquè la calor de proximitat arribi a cinc equipaments municipals d’Alcover: dos àmbits de l’Escola Mare de Déu del Remei, el Pavelló de les Escoles, el Pavelló Municipal i la Piscina Municipal.

L’aprofitament de la biomassa com a font de calor té com a objectiu prevenir incendis forestals, gràcies a la neteja de boscos per obtenir la biomassa; potenciar l’ús d’energia renovable i local, fomentar una gestió forestal sostenible i reduir la despesa energètica als municipis.

Aquest projecte, liderat per la Diputació de Tarragona, està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc del programa operatiu ‘FEDER’ de Catalunya 2014-2020.

Al Magazine hem elaborat un reportatge per aprofundir en aquest projecte, de la mà del regidor de Medi Ambient, Xavier Torrell.